Google legt uit waarom Ad Strength ‘zo belangrijk’ is.

Waarom Ad Strength belangrijk is!

Google-adverteerders zijn ervan overtuigd dat de Ad Strength-metriek zinloos is en moet worden genegeerd.

De diagnostische tool, geprezen door de zoekmachine als een effectieve manier om marketeers te helpen betere advertenties te maken, heeft harde kritiek gekregen, waarbij sommigen het een “verspilling van tijd” noemen. Bovendien hebben veel marketeers een opmerkelijke trend opgemerkt: campagnes met een lage Ad Strength-beoordeling presteren vaak beter dan die met een hoge beoordeling.

Met het debat dat intenser wordt, rijst de vraag hoeveel aandacht PPC-marketeers moeten besteden aan Ad Strength.

‘Ad Strength-score doet er niet toe’

Mateja Matić, oprichter van Dominate Marketing en een expert in online marketing al meer dan een decennium, deelde zijn perspectief op Ad Strength. Ondanks de nadruk van Google erop, gaf Matić toe dat hij geen prioriteit geeft aan Ad Strength bij het opzetten van campagnes.

Na ontelbare tests te hebben uitgevoerd, zei hij dat de responsive ads van Google nooit beter hebben gepresteerd dan de advertenties die hij handmatig heeft opgezet. Met dit in gedachten vertrouwt hij niet op de geautomatiseerde aanbevelingen van Google. Hij schreef op X:

“Als je nieuw bent in Google Ads, is een van de dingen waar je op moet letten dat de aanbevelingen van Google niet per se de beste dingen zijn voor je account. Ik kan je uit ervaring vertellen dat de meerderheid van de dingen die ze in je account aanbevelen niet zo goed werken als andere dingen die je kunt doen om je advertenties beter te maken.” “Ik geloof niet dat de Ad Strength-score iets betekent. Ik heb advertenties die extreem goed presteren die een zeer lage Ad Strength-score hebben. Het zegt ‘slecht’ en toch krijgen ze een conversiepercentage van 10-15% op daadwerkelijke leads.”

‘Maak je geen zorgen over Ad Strength’

Frederick Vallaeys, mede-oprichter en CEO van Optmyzr, bood inzichten over Ad Strength, waarbij hij benadrukte dat uitzonderlijke campagneprestaties niet altijd correleren met een hoge Ad Strength-beoordeling. Ad Strength weerspiegelt voornamelijk algemene trends in plaats van de nuances van individuele campagnes en doelgroepen, volgens Vallaeys. Daarom, zelfs als een campagne met een lage Ad Strength-beoordeling uitzonderlijk goed presteert, zal Google de score niet veranderen.

Vallaeys benadrukte dit punt in een blogpost en adviseerde ervaren adverteerders om andere metrieken boven Ad Strength te prioriteren:

“Als je je zorgen maakt dat een slechte Ad Strength betekent dat je advertentie minder vaak wordt weergegeven, wees dan gerust dat Ad Strength geen invloed heeft op de advertentierangschikking of de kwaliteitsscore. Met andere woorden, als je Ad Strength slecht is, betekent dit niet dat Google je advertentie deprioritizeert in de advertentieveiling.” “Een hogere Ad Strength betekent niet een betere CTR of een beter conversiepercentage of een betere kwaliteitsscore. Als je nieuw bent in adverteren of niet weet wat gaat werken, beschouw dit dan als een advies. Maar als je een ervaren adverteerder bent, ga dan gerust door met wat je het beste doet. Laat je niet alleen verblinden door de Ad Strength.”

‘Tijdsverspilling’

Anthony Higman, CEO van online advertentiebureau Adsquire, zei dat hij experimenteerde met het prioriteren van Ad Strength bij het maken van campagnes. Ondanks zijn inspanningen ontdekte hij dat het benadrukken van Ad Strength niet leidde tot een toename van kwaliteitsleads.

Door uitgebreid te testen, concludeerde Higman dat hij de voorkeur geeft aan campagnes met “slechte Ad Strength en goede leads” boven die met hogere uitgaven en minder relevante leads, wat hij beschouwde als een “verspilling van ieders tijd.” Ondanks zijn scepsis over de effectiviteit van Ad Strength bij het genereren van kwaliteitsleads, vermoedt Higman dat het binnenkort een metriek kan worden die van invloed is op de advertentierangschikking. Hij vertelde Search Engine Land:

“Ik geloof dat ze Ad Strength binnenkort een factor van de advertentierangschikking zullen maken. Ongeveer twee maanden geleden zei een vertegenwoordiger die contact met ons opnam in een e-mail dat ‘ad strength’ een factor van de advertentierangschikking is. Ik denk dat hij een foutje maakte. Toen ik tegen hem uitviel en zei ‘excuseer me, maar ad strength is geen factor van de advertentierangschikking’, krabbelde hij terug.” “Hoe dan ook, Ad Strength zal waarschijnlijk invloed hebben op de advertentierangschikking in de toekomst, wat teleurstellend is. We hopen alleen maar dat ze met een oplossing komen voordat iedereen het schip verlaat.”

Google reageert

Toen Search Engine Land de zorgen van de PPC-gemeenschap over de relevantie van Ad Strength aan de orde stelde, sprak Brendon Kraham, vicepresident van Search & Commerce bij Google, het probleem aan. Hij stelde dat Ad Strength “zeer belangrijk” is en benadrukte de betekenis ervan als een evaluatiecriterium dat marketeers moeten prioriteren. Hij zei:

“Ik weet niet waar [het idee dat Ad Strength niet belangrijk is] vandaan komt. Ad Strength staat centraal in wat we proberen te doen omdat creativiteit ongelooflijk belangrijk zal zijn, en Ad Strength zal het mechanisme zijn dat we gebruiken om dat te evalueren, zowel in Performance Max als in kanalen zoals zoekopdrachten.”

Kraham ging verder met uitleggen dat Ad Strength de omvang en diepte van assets binnen een campagne beoordeelt voordat het een score toewijst

 

Over JOOGI

Wij vergroten het succes van je bedrijf door middel van een passende SEO strategie! Vertrouw op ons bureau om verbluffende resultaten te behalen.

Recente berichten