Joogi Logo

Alles voor een betere

positie in Google!

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is een breed begrip ook wel afgekort met SEO. Door zoekmachine optimalisatie op de juiste manier toe te passen zorg je er voor dat zoekmachines je website beter kunnen gaan ranken in de zoekresultaten.

Als we het hebben over SEO dan gaat het vaak over 2 dingen namelijk: on-page optimalisatie en off-page optimalisatie. De woorden zeggen het al, maar de optimalisatie vindt dus zowel op je website als buiten je website om plaats.

Wij houden met beide facetten rekening, maar geloven dat sterke inkomende links garant staan voor 70% van het resultaat. De overige optimalisaties zijn niet altijd nodig voor een goede positie, maar zeker wenselijk. On-page optimalisatie zorgt voor stabiliteit en de houdbaarheid van de gemaakte stijgingen.

Wat is het doel van SEO? Simpel gezegd houdt zoekmachine optimalisatie het volgende in: het verbeteren van je website om beter zichtbaar te worden in de zoekmachines door het structureel correct optimaliseren van je website. Denk bij zoekmachines aan Yahoo, Bing en natuurlijk de grootste en meest bekende zoekmachine: Google Search

Zoekmachine optimalisatie

Is Zoekmachine optimalisatie nodig?

Wanneer je er in slaagt om zoekmachine optimalisatie op de juiste manier toe te passen dan heeft dit een positief effect op je rankings in Google.

Als we aan de slag gaan met het optimaliseren van je website dan zorgen we ervoor dat je niet alleen website breed gevonden wordt, maar ook op hele specifieke zoektermen kan gaan ranken.

Door te focussen op de belangrijkste keywords waar mensen op zoeken in Google in je branche kan je de bezoekers aantallen op je website gericht laten groeien.

Meer gericht verkeer op je website betekent vaak ook meer conversie omzet. Ook het gedrag van je bezoeker is namelijk belangrijk; vindt een bezoeker via Google wat hij zoekt op jouw website?

 

SEO 2.0

Bij Joogi maken we gebruik van onze jarenlange ervaring op het gebied van SEO. We hebben specialisten die al sinds de tijd van ‘MSN’ actief zijn met het succesvol optimaliseren van websites. 

Wij hebben old- en newschool SEO specialisten aan boord. Die zowel bestaande SEO kennis toepassen, maar uiteraard ook de nieuwste ontwikkelingen volgen en testen om het succesvol te kunnen toepassen.

We hebben de ideale mix ontwikkeld om jouw website zoekmachine vriendelijk te maken en met sprongen vooruit te laten gaan naar de felbegeerde posities op pagina 1  

 

SEO optimalisatie
hoe werkt zoekmachine optimalisatie no cure no pay

zoekmachine optimalisatie uitbesteden?

Het zoekmachine vriendelijk maken van je website kan je zeker in het begin gemakkelijk zelf uitvoeren. Er zijn diverse handige SEO plugins zoals ‘Yoast’ die je hierbij op weg kunnen helpen. 

Er komt waarschijnlijk een punt dat je op eigen kracht niet meer verder stijgt in de rankings van Google. Wanneer dit het geval is kan je overwegen om hulp in te schakelen en je zoekmachine optimalisatie uit te besteden.  

Joogi kan je met het pakket SEO no cure no pay helpen om je te begeleiden naar topposities in de zoekmachines. Je kan op die manier financieel risicoloos ondervinden wat we voor je kunnen betekenen.

 

Meer weten over je online vindbaarheid verbeteren?

We hebben nu al in een notendop uitgelegd hoe zoekmachine optimalisatie werkt. Zoals je hebt kunnen lezen is het deels wat technisch en we begrijpen het als geen ander als je het nog niet helemaal begrijpt. We hebben het in ieder geval duidelijk gemaakt dat je doormiddel van goede on- en voornamelijk off-page optimalisatie kan stijgen in de zoekresultaten van Google. 

We leggen je graag verderop op deze pagina nog wat handige SEO tips. Wil meer over onze bewezen strategie en even samen sparren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Concept


‘Een uniek concept op het gebied van ‘linkbuilding’ Ervaar nu zelf de kracht van onze Joogi links

Sterke Backlinks


Joogi links hebben een hoge DR & UR plus zijn zeer effectief. Met onze backlinks kan je echt in autoriteit & vindbaarheid groeien.

 

Klinkt als..


Nee wij zijn niet zoals de andere backlink aanbieders… Wij gaan eventueel ook graag no cure no pay voor je aan de slag!

Online Resultaat


Met onze links behaal jij wèl de nodige resultaten en geef je de concurrentie het nakijken. Snel, veilig en betrouwbaar.

Zoekmachine optimalisatie tips

We geven hieronder een aantal handige tips op het gebied van SEO. Veel SEO tips kan je gemakkelijk zelf uitvoeren en voor andere kan je misschien wat extra hulp gebruiken. Joogi staat in ieder geval voor je klaar om al je vragen omtrent website optimalisatie te beantwoorden.

 

Tip 1: Gebruik rijke, informatieve en relevante content

Een gevarieerde inhoud versterkt de zichtbaarheid van je website in zoekmachines. Met ‘gevarieerde inhoud’ bedoelen we dat je naast tekst ook gebruikmaakt van elementen zoals foto’s, video’s, infographics of audiofragmenten. Overweeg bijvoorbeeld om een boeiende Youtube-video te creëren die aansluit bij een artikel of tutorial die je hebt samengesteld. Of toon foto’s van wat je aanbiedt, zodat bezoekers een verrijkte visuele ervaring krijgen.

Uitgebreidere teksten hebben vaak een hogere waardering. Uit een studie van Semrush komt naar voren dat publicaties die de 3000 woorden overschrijden wel 3 keer zoveel verkeer aantrekken. Dit betekent niet dat je onnodig lange zinnen moet opnemen om dit aantal te bereiken.

Als je echter meer informatie te delen hebt, ga dan gerust diep in op het onderwerp! Langere teksten trekken niet alleen nieuwe bezoekers maar zorgen vaak ook voor een betere conversie. Hoewel ze wellicht minder worden bekeken door het brede publiek, hebben ze een hoge waarde voor jouw specifieke doelgroep – zij die al bekend zijn met wat je aanbiedt of meer details zoeken.

Voor wie gericht is op conversie, is diepgaande content een must. Potentiële kopers zijn dikwijls op zoek naar dat laatste zetje en het nodige vertrouwen om hun aankoop te finaliseren. Diepgaande informatie biedt die ondersteuning. Houd er rekening mee dat deze tekst past binnen een context van zoekmachine optimalisatie en ook hierop wil scoren in Google.

 

Tip 2: Optimaliseer de structuur van je website

Een heldere structuur helpt Google om de inhoud van je website en de afzonderlijke pagina’s beter te interpreteren, wat de ranking in de zoekresultaten ten goede komt. Bundel informatie van een bepaald thema op een enkele pagina en zorg ervoor dat deze gemakkelijk bereikbaar is via een duidelijk menu bijvoorbeeld Home > Categorie > Product/Onderwerp.

Een gestructureerde website draagt niet alleen bij aan betere vindbaarheid, maar verbetert ook de gebruikerservaring. Bezoekers kunnen sneller vinden wat ze zoeken, wat leidt tot een hogere gebruikerstevredenheid en mogelijk meer conversies. Bovendien kunnen duidelijke interne links en een logische hiërarchie de zoekmachines helpen bij het crawlen van je site.

Dit betekent dat nieuwe content sneller wordt geïndexeerd en zichtbaar wordt in de zoekresultaten. Een gestroomlijnde sitestructuur is dus een win-win voor zowel zoekmachines als gebruikers. Bijvoorbeeld Home > Categorie > Product/Onderwerp

Tip 3: Optimaliseer van elke pagina de Meta gegevens

De URL, metagegevens en titel (H1) van een pagina vormen gezamenlijk de cruciale indicatoren voor Google om te bepalen waar de inhoud over gaat. Het is essentieel om je belangrijkste zoekwoorden in deze elementen op te nemen, waarbij het aan te raden is om je metatitel te laten starten met het meest relevante zoekwoord.

Bovendien worden de metatitel (vaak ’title tag’ genoemd) en de metabeschrijving weergegeven in Google’s zoekresultaten. Verrijk deze daarom met je zoekterm en een overtuigende call-to-action. Hierdoor worden gebruikers aangemoedigd om op jouw link te klikken in plaats van die van een concurrent wat de CTR verbeterd. 

Je kunt deze metagegevens doorgaans vinden in de broncode van je site, maar ze zijn vaak eenvoudig te wijzigen via het contentmanagementsysteem (CMS) van je website. Zorg ervoor dat de metagegevens voor elke afzonderlijke pagina op je site uniek zijn. Dit bevordert de duidelijkheid en relevantie voor zoekmachines en bezoekers.

Tip 4: Gebruik zoekwoorden niet te overmatig

Het overmatig gebruiken van zoekwoorden in je webcontent is echt iets van jaren terug. In de huidige tijd kunnen zoekmachines gelukkig de menselijke nuances veel beter oppikken. Een zoekmachine kan nu herkennen dat een tekst die herhaaldelijk dezelfde zoektermen bevat, minder waardevol is dan een goed geschreven artikel dat daadwerkelijk aansluit bij de zoekbehoefte van de lezer.

Hierbij gaat het om geavanceerde technieken zoals machine learning, geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie. Dit heeft een aanzienlijke verandering teweeggebracht in SEO-tekstschrijven. Focus daarom niet enkel op zoektermen voor zoekmachine optimalisatie, maar denk breder in thema’s om goed gevonden te kunnen worden in Google.

Een enkele webpagina kan tegenwoordig scoren voor meerdere zoektermen. Dankzij het steeds verbeterende algoritme van Google ligt de focus nu meer op bredere onderwerpen dan specifieke zoekwoorden. Dit heeft te maken met de zogenoemde ‘semantische zoekintentie’.

Maar hoe zit dat precies? Iemand die zoekt naar ‘zilveren oorbellen’ krijgt waarschijnlijk dezelfde zoekresultaten te zien als iemand die ‘oorbellen van zilver’ intypt. Het is daarom overbodig geworden om voor elk afzonderlijk zoekwoord een aparte pagina aan te maken. In plaats daarvan kun je één grondige pagina schrijven die op al deze termen kan ranken. Een nuttige aanpak is om het zoekwoord met het meeste zoekvolume als primair focuspunt te nemen, maar dus meteen ook verwante zoektermen in je content te verwerken.

 

Tip 5: Gebruik de juiste Headers voor tussenkopjes

Wanneer je website veel tekst bevat, is het raadzaam om gebruik te maken van hoofdtitels (h1) en subtitels (h2). Dit helpt om je content gestructureerd en leesvriendelijk te presenteren, waardoor bezoekers snel kunnen zien waar een bepaald gedeelte over gaat.

Google waardeert ook de duidelijkheid die deze H1 en H2 tags bieden. Integreer daarom je voornaamste zoekwoorden in deze koppen. Elke pagina zou mag maar één H1 titel hebben wij adviseren om hier de belangrijkste zoekterm in te verwerken, H2 headers kan je gebruiken om een nieuwe sectie of alinea te beginnen. Optioneel gebruik je de H3 voor kopjes binnen deze alinea’s.

Tip 6: Geef afbeeldingen op je site een ‘alt-tag’ mee

Het meegeven van een beschrijvende ‘alt-tag’ (met eventueel de zoekterm of een synoniem ervan) aan afbeeldingen op je website is essentieel voor toegankelijkheid en zoekmachineoptimalisatie. Een alt-tag geeft een tekstuele beschrijving van de afbeelding, wat helpt bij screenreaders voor visueel beperkten en wanneer afbeeldingen niet geladen kunnen worden. Bovendien gebruiken zoekmachines deze beschrijvingen om de relevantie van afbeeldingen te begrijpen en te indexeren.

Tip 7: Zorg voor een goede interne linkstructuur

Interne linking, is het proces van het creëren van links binnen je eigen website, speelt een grote rol in zoekmachine optimalisatie (SEO). Deze interne links zorgen voor een gestructureerde navigatie, waardoor bezoekers en zoekmachines eenvoudig door je content kunnen navigeren.

Door relevantie tussen verschillende pagina’s te benadrukken, helpt het de autoriteit van belangrijke content te versterken. Bovendien verdeelt het de ‘link juice’ of linkwaarde over de site, wat bijdraagt aan het verbeteren van de pagina-autoriteit. Een doordachte interne linkstrategie kan ook de tijd die bezoekers op je site doorbrengen verlengen, wat positieve signalen naar zoekmachines stuurt en de algemene SEO-prestaties verbetert.

Verwijs dus wanneer je het op een pagina over een onderwerp hebt waar op een andere pagina meer over wordt geschreven met een interne link naar die pagina. Dit pas je vervolgens toe op alle pagina’s zodat er een goed intern linkprofiel ontstaat.

 

Tip 8: Technische SEO

Technische SEO vormt de ruggengraat van een website’s zichtbaarheid in Google. Terwijl content en backlinks vaak de schijnwerpers stelen in de SEO-wereld, is het de technische optimalisatie die ervoor zorgt dat zoekmachines een website correct kunnen crawlen, indexeren en rangschikken.

Het omvat factoren zoals websitestructuur, laadsnelheid, mobiele optimalisatie en XML-sitemaps. Een goed geoptimaliseerde site zorgt niet alleen voor een soepele gebruikerservaring, maar biedt ook zoekmachines een duidelijk pad om de inhoud effectief te begrijpen.

Denk aan het als het leggen van solide funderingen voordat je een huis bouwt. Zonder een robuuste technische basis kunnen zelfs de meest boeiende content en kwalitatieve backlinks (backlinks kopen) moeite hebben om hun volledige potentieel in Google’s zoekresultaten te realiseren. Daarom is het essentieel om technische SEO als een prioriteit te beschouwen in elke SEO-strategie. 

Door gebruik te maken van de gratis zoekmachine optimalisatie programma’s Google Search Console en PageSpeed Insights kan je de eerste belangrijke stappen maken naar een technisch goed geoptimaliseerde website.

 

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO) en hoe werkt het?

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een proces waarbij de techniek, inhoud en autoriteit van een website worden geoptimaliseerd om de zoekrangschikking in zoekmachines te verbeteren. Dit kan worden bereikt door het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van de structuur en inhoud van de website, het verkrijgen van backlinks van andere relevante websites, en het verbeteren van de gebruikerservaring. Door de zoekrangschikking van een website te verbeteren, kan de website meer verkeer ontvangen van zoekers die op zoek zijn naar producten of diensten die op de website worden aangeboden.

Hoe kan ik mijn website hoger in Google krijgen?

Er zijn veel manieren om de zoekresultaten van een website te verbeteren, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van de technische aspecten van de website, het creëren van waardevolle inhoud, het verkrijgen van backlinks van andere websites en het onderhouden van een goede gebruikerservaring.

Wat is het belangrijkste aspect van zoekmachine optimalisatie?

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de zoekresultaten van een website, maar waardevolle inhoud is waarschijnlijk het belangrijkste aspect. Zoekmachines willen de gebruiker de meest relevante en waardevolle inhoud bieden, dus als een website goede inhoud biedt, zal dit waarschijnlijk leiden tot een hogere zoekrangschikking. Naast dit geloven wij dat het verkrijgen van kwalitatieve sterke backlinks garant staat voor 70% van de resultaten.

Kan ik mijn website zelf optimaliseren voor zoekmachines?

Ja, er zijn veel dingen die een website-eigenaar zelf kan doen om de zoekresultaten van de website te verbeteren, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van de technische aspecten van de website en het creëren van waardevolle inhoud. Er zijn ook veel hulpmiddelen en bronnen beschikbaar om te leren hoe SEO te doen. Wij leggen je graag uit wat jij zelf kan doen om hoger in Google te scoren door middel van zoekmachine optimalisatie.

Hoe lang duurt het voordat SEO-resultaten zichtbaar worden?

Het duurt meestal enkele weken tot maanden voordat de resultaten van SEO zichtbaar worden. Het hangt af van veel factoren, zoals de huidige staat van de website, de concurrentie en de inspanningen die worden geleverd. Sommige verbeteringen kunnen echter sneller zichtbaar zijn dan andere. Wanneer je met ons samen werkt dan kan je snel resultaat verwachten.

Joogi Backlinks
  • NL Domeinen
  • BE Domeinen
  • Ahrefs Geverifieerd
  • Aantoonbare Historie
  • Hoge Authoritheit
  • Exclusieve Plaatsing
  • No Cure, No Pay
  • Jaarlijks verlengbaar
Contact

Joogi B.V.

Binnendelta 2M

1261 WZ Blaricum