Linkbuilding

Met onze linkbuilding diensten vergroot je de online zichtbaarheid van je website en verbeter je de posities in de zoekmachine gericht of juist in de breedte. Door strategische links te plaatsen op autoritaire websites, versterken we de geloofwaardigheid en het vertrouwen van jouw site in de ogen van zoekmachines zoals Google. 

Ons ervaren team van SEO-specialisten ontwikkelt een maatwerk linkbuild strategie die past bij jouw specifieke doelen en doelgroep om jouw merk te positioneren als een autoriteit in jouw branche.

Wat is linkbuilden?

Wanneer je beter vindbaar wilt zijn in Google heb je vast wel eens van de term Linkbuilding gehoord. Linkbuilden is het (laten) plaasten van relevante backlinks op andere sites die naar jouw website verwijzen. Linkbuilding heeft als voornaamste doel om meer bezoekers op je website te krijgen. Naast meer bezoekers op je website kan linkbuilding ook een versterkend effect hebben op een betere ranking in de resultaten van zoekmachines. 

Waarom onze linkbuilding uniek is

Joogi beheert honderden domeinen met een hoge autoriteit. Het unieke van onze domeinen is hun exclusiviteit, elk met een individueel opgebouwd linkprofiel. Dit betekent dat geen twee domeinen hetzelfde zijn, waardoor de waarde van elke link exponentieel toeneemt.

De linkbuilding die wij inzetten is exclusief. Dat wil zeggen dat elk woord slechts eenmaal kan worden gelinkt op onze domeinen. Hierdoor krijgen klanten gegarandeerd een unieke link en daarmee een voorsprong op de concurrentie. Met Joogi’s exclusieve domeinen en linkprofielen bouw je niet alleen aan je online aanwezigheid, maar verzeker je jezelf ook van een ongeëvenaarde positie in de digitale markt.

Ook een Joogi linkbuild traject starten?

Het traject begint met een grondige nulmeting, uitgevoerd met behulp van de professionele SEO-tool Ahrefs. Hiermee krijgen we een diepgaand inzicht in de huidige staat van je website. 

Samen bespreken we vooraf de zoekwoorden waarop we ons naast het versterken van je hele website specifiek zullen richten. Bovendien ontvang je waardevolle on-page SEO-tips, waardoor je website beter wordt geoptimaliseerd voor succes in een competitieve markt.

Afhankelijk van het aantal woorden en de concurrentie in jouw vakgebied bepalen we samen de juiste strategie en welk linkpakket van ons het beste daarbij past.

Linkbuilding vragen?
Joost mag het weten

Met mijn jarenlange ervaring op het gebied SEO en linkbuilding kan ik al uw vragen beantwoorden op dit gebied. Al sinds Google in Nederland kwam in 2002 ben ik actief in het beter positioneren van websites.

Stel Joost jouw vraag

Bent u hier namens een webbureau?
Vraag het Gijs

Joogi BV werkt met tientallen webbureau's samen om ook voor hun klanten het beste resultaat te behalen. Wil je kijken welke samenwerkingen mogelijk zijn voor met jouw bedrijf?

Stel Gijs jouw vraag

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag

Maandelijks investeren in groei

Bekijk onze online marketing pakketten

Naast onze pakketten bieden wij ook altijd maatwerk aan. Neem daarvoor contact met ons op.

Launch

Voor kleinere bedrijven en start-ups. Samen groeien naar online succes.

voor €

299

/ maand
Inbegrepen

pakketten worden afgenomen voor één jaar en daarna mag u de dienst per maand opzeggen.

Staging

Uitgebreide oplossing voor een sterke website met een hogere DR.

voor €

599

/ maand
Inbegrepen

pakketten worden afgenomen voor één jaar en daarna mag u de dienst per maand opzeggen.

Mission

Dé oplossing voor competitieve bedrijven. 108 hoogwaardige links.

voor €

1149

/ maand
Inbegrepen

pakketten worden afgenomen voor één jaar en daarna mag u de dienst per maand opzeggen.

 Alles wat je moet weten over linkbuilding

Linkbuilden is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie en kan enorm bijdragen aan de zichtbaarheid en autoriteit van een website. Maar wat houdt linkbuilding precies in en waarom is het zo belangrijk voor je online aanwezigheid? Hieronder zullen we alles wat je moet weten over linkbuilding bespreken, van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën.

Linkbuilden is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw eigen website. Deze links dienen als aanbevelingen van andere websites en fungeren als een soort stem voor de kwaliteit en relevantie van jouw site. Hoe meer kwalitatieve en relevante links je hebt, hoe hoger je waarschijnlijk zult scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle links gelijk zijn en dat slechte links een negatieve invloed kunnen hebben op je positie in de zoekresultaten.

Het is daarom van cruciaal belang om een gebalanceerde en natuurlijke linkbuild strategie te hanteren, waarbij de focus ligt op het verkrijgen van kwalitatieve en relevante links van betrouwbare bronnen. Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat linkbuilding tijd en moeite kost, maar de beloningen op lange termijn zijn zeer waardevol voor de online aanwezigheid en vindbaarheid van je website. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en richtlijnen op het gebied van linkbuilding om ervoor te zorgen dat je jouw online doelen behaalt.

  • Linkbuilding is een cruciaal onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO).
  • Goede backlinks van hoge kwaliteit kunnen de SEO-ranking van een website aanzienlijk verbeteren.
  • Het is essentieel om te focussen op kwaliteit en autoriteit bij het bouwen van backlinks.
  • Het is van belang om te investeren in kwalitatieve content om waardevolle backlinks aan te trekken.
  • Linkbuilding vereist een strategische aanpak en consistentie voor langdurig succes.
  • Zelfs met de opkomst van andere SEO-tactieken, blijft linkbuilding een belangrijk onderdeel van een effectieve SEO-strategie.
 

Hoe backlinks en zoekmachines werken

Om linkbuilding effectief te gebruiken, is het belangrijk om te begrijpen hoe zoekmachines werken. Zoekmachines. gebruiken complexe algoritmes om websites te crawlen en te indexeren, zodat gebruikers relevante zoekresultaten krijgen. Ze doorzoeken het web op pagina’s en gebruiken verschillende factoren om de relevantie en autoriteit van een website te beoordelen.

Deze factoren omvatten zaken als trefwoorddichtheid, backlinks en de algemene gebruikerservaring van een website. Door deze factoren te begrijpen, kun je strategieën ontwikkelen om je website te optimaliseren en hoger te laten ranken in de zoekresultaten.

De rol van backlinks in zoekalgoritmes

Backlinks spelen een belangrijke rol in de zoekalgoritmes van zoekmachines. Ze worden beschouwd als aanbevelingen van andere websites en dragen bij aan de autoriteit en geloofwaardigheid van een site. Backlinks kunnen de positie van een website in de zoekresultaten aanzienlijk verbeteren, mits ze afkomstig zijn van betrouwbare en sterke bronnen.

Het is belangrijk om te focussen op kwalitatieve backlinks in plaats van kwantiteit. Google en andere zoekmachines waarderen backlinks van hoge kwaliteit meer dan een groot aantal links van lage kwaliteit. Zorg ervoor dat de backlinks naar jouw website afkomstig zijn van vertrouwde unieke websites om het meeste effect te bereiken.

Verschillende soorten backlinks

Er zijn verschillende soorten links die van belang zijn voor linkbuilding. Interne links verwijzen naar pagina’s binnen dezelfde website en helpen bij het creëren van een hiërarchie en het verspreiden van linkwaarde. Externe links komen vanaf andere websites en zijn cruciaal voor het opbouwen van autoriteit en geloofwaardigheid. Relevante links zijn links van websites die aansluiten bij het onderwerp van jouw site, terwijl backlinks links zijn die naar jouw site verwijzen. NoFollow-links geven aan zoekmachines door dat ze de link niet moeten volgen voor rangschikking.

Soort LinkDoel
Interne LinksCreëren hiërarchie en verspreiden linkwaarde
Externe LinksOpbouwen van autoriteit en geloofwaardigheid
Relevante LinksAansluiten bij het onderwerp van jouw site
BacklinksLinks die naar jouw site verwijzen
NoFollow-linksAangeven dat zoekmachines de link niet moeten volgen

In de bovenstaande tabel zie je een overzicht van de diverse soorten links die een rol spelen bij effectieve linkbuilding.

Analyseren van link kwaliteit en relevantie

Het is van cruciaal belang om link kwaliteit en relevantie te analyseren bij het verkrijgen van links naar jouw website. Links van betrouwbare en gerenommeerde websites dragen meer waarde bij dan links van dubieuze bronnen. Daarnaast is het belangrijk dat de links relevant zijn voor de content waarnaar ze verwijzen, aangezien dit zoekmachines helpt de context van jouw website te begrijpen.

Het is aan te raden om regelmatig te controleren op dode links en deze te vervangen door actieve links om de algehele kwaliteit van jouw linkprofiel te verbeteren. Daarnaast is het verstandig om anchor text variatie toe te passen om natuurlijk over te komen in de ogen van zoekmachines en overoptimalisatie te voorkomen. Deze aspecten spelen een belangrijke rol bij het waarborgen van een hoogwaardig en relevant linkprofiel voor jouw website.

Links verkrijgen van andere websites

Optimalisatie van je website is essentieel om links van hoge kwaliteit te kunnen verkrijgen. Zorg ervoor dat je website snel laadt, goed gestructureerd is en gemakkelijk te navigeren is voor gebruikers. Gebruik relevante trefwoorden in je content en meta tags om zoekmachines te helpen je website te begrijpen en te rangschikken. Maak ook gebruik van interne links om de relevantie van je content te versterken en gebruikers aan te moedigen om langer op je website te blijven. Door een sterke basis te leggen met on-site optimalisatie, vergroot je de kans op het verkrijgen van waardevolle backlinks.

Creër content die ‘linkwaardig’ is

Het creëren van waardevolle en unieke content is belangrijk voor het aantrekken van links naar je website. Richt je op het produceren van content die informatief, vermakelijk of inspirerend is voor je doelgroep. Denk aan het delen van deskundige inzichten, het creëren van infographics of het produceren van boeiende video’s die mensen willen delen.

Zorg ervoor dat je content relevant en up-to-date is om ervoor te zorgen dat andere websites naar je willen linken. Kwalitatieve content is de sleutel tot succesvolle linkbuilding en kan helpen om je online zichtbaarheid te vergroten. Vergeet niet dat het regelmatig updaten en verbeteren van je content ook kan bijdragen aan het aantrekken van meer links. Blijf luisteren naar de behoeften van je doelgroep en pas je contentstrategie dienovereenkomstig aan.

Content marketing en linkbuilding gaan hand in hand als het gaat om het vergroten van de autoriteit en zichtbaarheid van je website. Door hoogwaardige content te produceren en strategisch links te verkrijgen, kun je je online aanwezigheid versterken en meer verkeer naar je website leiden. Door te investeren in een uitgebalanceerde aanpak van contentmarketing en linkbuilding, kun je een duurzame strategie opbouwen die je helpt om je online doelstellingen te bereiken. Blijf experimenteren en optimaliseren om het maximale rendement uit je inspanningen te halen.

Visuele content, zoals afbeeldingen, infographics en video’s, kan krachtige middelen zijn om links aan te trekken naar je website. Mensen zijn visueel ingesteld en delen graag aantrekkelijke visuele content met hun netwerk. Zorg ervoor dat je visuele content relevant is voor je doelgroep en gemakkelijk deelbaar is op verschillende platforms. Door creatief te zijn met je visuele content en deze te integreren in je contentmarketingstrategie, kun je de betrokkenheid van gebruikers vergroten en meer natuurlijke backlinks genereren. Blijf experimenteren met verschillende visuele formaten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw doelgroep.

Linkbuilding services door middel van outreach

Outreach is een essentieel onderdeel van een effectieve linkbuildingstrategie. Door middel van outreach kunnen websites en blogs worden benaderd om backlinks naar jouw site te verkrijgen. Dit proces vereist echter een goed doordachte aanpak en strategie om succesvol te zijn.

Wanneer je aan de slag gaat met outreach voor linkbuilding, is het belangrijk om een gepersonaliseerde aanpak te hanteren. Richt je op relevante websites en blogs binnen jouw niche en benader ze op een persoonlijke manier. Het opbouwen van een relatie met de eigenaren van de sites kan de kans op het verkrijgen van backlinks vergroten.

Een andere best practice is om creatief te zijn in je benadering. Bedenk manieren waarop jouw website waarde kan toevoegen aan de website van de ander, zodat het voor hen interessant wordt om naar jou te linken. Zorg ervoor dat je outreach-berichten goed doordacht en overtuigend zijn, zodat de ontvanger gemotiveerd is om met je samen te werken.

Het creëren van aansprekende outreach berichten

Het opstellen van aansprekende outreach berichten is van cruciaal belang voor het verkrijgen van waardevolle backlinks. Zorg ervoor dat je bericht duidelijk en beknopt is, met focus op de toegevoegde waarde die jouw website biedt. Wees beleefd en professioneel in je communicatie en laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in het opbouwen van een samenwerking.

Een goede strategie is om in je outreach berichten te benadrukken wat de voordelen zijn voor de ontvanger om met jou samen te werken. Denk hierbij aan het delen van relevante content, het verhogen van de autoriteit van hun website en het creëren van een win-win situatie voor beide partijen.

Het schalen van jouw outreach inspanningen

Het schalen van outreach is essentieel om op grote schaal backlinks te verkrijgen. Door middel van automatiseringstools en -processen kun je efficiënter contact leggen met verschillende websites en blogs binnen jouw niche. Het is echter belangrijk om een goede balans te vinden tussen schaalbaarheid en personalisatie om effectief te blijven.

Denk ook aan het segmenteren van je doelgroep en het creëren van gepersonaliseerde templates om het proces te versnellen. Monitor en evalueer voortdurend je outreach campagnes om inzicht te krijgen in wat wel en niet werkt, zodat je je strategie kunt blijven optimaliseren voor het beste resultaat.

Het beheren van relaties met webmasters en bloggers

Het onderhouden van goede relaties met webmasters en bloggers is van groot belang voor een succesvolle linkbuildingstrategie. Zorg ervoor dat je communicatie open en transparant is en wees altijd dankbaar voor de kansen die je krijgt om samen te werken. Door het opbouwen van sterke relaties kun je op de lange termijn blijvende en waardevolle samenwerkingen tot stand brengen.

Besteed aandacht aan het opvolgen van gemaakte afspraken, het bieden van ondersteuning en het tonen van waardering voor de inspanningen van de webmasters en bloggers. Door op een professionele en respectvolle manier met hen om te gaan, kun je jouw reputatie versterken en meer kansen creëren voor het verkrijgen van kwalitatieve backlinks.

Sociale media links en SEO

Sociale signalen spelen een belangrijke rol in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Wanneer er veel activiteit en betrokkenheid op social media platforms plaatsvindt rondom jouw website, dan wordt dit opgemerkt door zoekmachines zoals Google. Het delen van content, likes, reacties en shares worden gezien als aanbevelingen en kunnen de positie van je website in de zoekresultaten beïnvloeden. Het is daarom cruciaal om een actieve aanwezigheid te hebben op sociale media om je linkbuildingstrategie te ondersteunen.

Het is essentieel om waardevolle en relevante content te delen op sociale media om engagement te stimuleren en meer links naar je website te verkrijgen. Door interessante artikelen, infographics of video’s te delen die relevant zijn voor jouw doelgroep, vergroot je de kans dat anderen deze content delen op hun eigen platformen. Dit kan leiden tot natuurlijke backlinks naar jouw website, wat de autoriteit en geloofwaardigheid van je site ten goede komt.

Gebruik sociale platforms om content te promoten en links te verkrijgen

Sociale media platforms bieden een ideaal middel om je content te promoten en links te verkrijgen. Door actief te zijn op platforms zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram, kun je jouw bereik vergroten en meer potentiele bezoekers naar je website leiden. Het is belangrijk om een consistente en strategische benadering te hanteren bij het delen van content om de interesse van jouw publiek te wekken en hen aan te moedigen om je content te delen.

Vergeet niet dat het hebben van een sterke aanwezigheid op sociale media niet alleen helpt bij het verkrijgen van links, maar ook bij het opbouwen van een betrouwbare merkreputatie en het vergroten van de naamsbekendheid. Door te investeren in een goede relatie met je volgers en regelmatig waardevolle content te delen, kun je een loyale community opbouwen die niet alleen je content deelt, maar ook jouw website aanbeveelt aan anderen.

Geavanceerde linkbuilding technieken

Voor het opbouwen van hoogwaardige backlinks zijn geavanceerde linkbuilding technieken vereist. Hieronder worden enkele effectieve strategieën besproken die kunnen helpen bij het verbeteren van de autoriteit en zichtbaarheid van je website.

Broken links strategie

StapUitleg
1Zoek naar websites in jouw niche met broken links.
2Benader de website-eigenaar en bied aan om de dode links te vervangen door jouw eigen content.

Gebruik maken van je concurrentie in jouw voordeel

StapUitleg
1Analyseer de backlinks van je concurrenten om te zien waar ze vandaan komen.
2Bouw contact op met die bronnen en benader ze voor een backlink naar jouw website.

Broken links strategie

De broken linkbuilding strategie richt zich op het identificeren en benaderen van websites met niet-werkende links binnen jouw niche. Door deze websites te helpen hun dode links te vervangen door waardevolle inhoud, kun je waardevolle backlinks naar jouw website verdienen. Dit is een slimme manier om je linkprofiel te verbeteren en tegelijkertijd anderen te helpen hun website te optimaliseren.

Gebruik maken van je concurrentie in jouw voordeel

Door slim gebruik te maken van de backlinks van je concurrenten kun je kansen identificeren om je eigen linkprofiel te versterken. Door contact op te nemen met dezelfde bronnen en te laten zien waarom een backlink naar jouw website ook relevant en waardevol is, kun je je positie versterken en meer autoriteit opbouwen binnen jouw branche.

Wat belangrijk is bij het gebruik maken van de backlinks van je concurrenten, is om een strategische aanpak te hanteren. Focus niet alleen op het verkrijgen van backlinks, maar kijk ook naar de context en kwaliteit van die links. Het doel is om waardevolle en relevante links te verkrijgen die daadwerkelijk bijdragen aan de autoriteit en zichtbaarheid van je website.

Tools en resources voor linkbuilding

Link analyse en tracking tools spelen een essentiële rol bij het monitoren van de links die naar je website verwijzen. Deze tools helpen je om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de backlinks, het identificeren van slechte links en het volgen van de prestaties van je linkbuildingcampagnes.

Populaire tools zoals Ahrefs, Moz en SEMrush bieden uitgebreide functionaliteiten voor het analyseren van backlinks, het controleren van de autoriteit van de websites die naar je linken en het bijhouden van veranderingen in je linkprofiel..

Blijf op de hoogte van linkbuilding trends

Om bij te blijven met de laatste linkbuilding trends is doorlopende educatie essentieel. Het landschap van linkbuilding evolueert voortdurend, dus het is van cruciaal belang om op de hoogte te blijven van nieuwe strategieën, technieken en best practices. Door regelmatig branche-updates te volgen, webinars bij te wonen en deel te nemen aan forums en evenementen kun je je kennis over linkbuilding verdiepen en je strategieën aanpassen aan de veranderende eisen van zoekmachines en gebruikers.

Monitoren, meten en onderhouden van je linkprofiel

Het is essentieel om regelmatig je linkbuilding voortgang te monitoren om te zien welke sites naar jou linken en of deze van goede kwaliteit zijn. Door gebruik te maken van tools zoals Google Search Console, Ahrefs of Majestic kun je een overzicht krijgen van je backlinks en eventuele nieuwe links die zijn toegevoegd. Het is belangrijk om te streven naar een natuurlijk linkprofiel met relevante en waardevolle links.

Zorg ervoor dat je regelmatig de resultaten van je linkbuilding inspanningen evalueert om te zien welke tactieken het meest effectief zijn. Door te begrijpen welke links bijdragen aan je SEO prestaties, kun je je strategie verfijnen en focussen op het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van autoritaire bronnen.

Wanneer je de impact van links op je SEO prestaties evalueert, is het belangrijk om te kijken naar factoren zoals de autoriteit van de linkende site, de relevantie van de ankertekst en de diversiteit van je backlinkprofiel. Backlinks van hoogwaardige websites met autoriteit hebben een positieve invloed op je zoekmachine rankings en kunnen je organische zichtbaarheid aanzienlijk verbeteren.

Regelmatig onderhoud en auditing van je backlinkprofiel

Periodiek onderhoud van je backlinkprofiel is van vitaal belang om de kwaliteit en relevantie van je links te waarborgen. Door een grondige audit uit te voeren, kun je eventuele spammy of schadelijke backlinks identificeren en eventueel actie ondernemen om ze te verwijderen. Dit helpt om de gezondheid van je linkprofiel te behouden.

Het is aan te raden om een vast schema voor het controleren en bijwerken van je backlinkprofiel te implementeren, zodat je proactief kunt reageren op veranderingen en kansen kunt benutten om je linkbuilding strategie te optimaliseren. Door consistent je backlinks te monitoren en te onderhouden, kun je een duurzaam en effectief linkprofiel opbouwen.

Plan voor langdurig succes in linkbuilding

Om langdurig succes te behalen in linkbuilding, is het belangrijk om een strategie op te zetten die gericht is op het verkrijgen van kwalitatieve en relevante backlinks. Door te focussen op het opbouwen van waardevolle relaties met andere websites en het creëren van unieke en relevante content, kun je een sterk linkprofiel opbouwen dat bijdraagt aan je SEO prestaties.

Door je linkbuilding activiteiten te plannen op lange termijn en te blijven monitoren en aanpassen waar nodig, kun je een duurzame groei realiseren en je online zichtbaarheid versterken. Richt je op het verkrijgen van links van betrouwbare en relevante bronnen om je website autoriteit en positie in de zoekresultaten te versterken.

FAQ

V: Wat is linkbuilding?

A: Linkbuilding is een SEO-strategie waarbij je links van andere websites verkrijgt om jouw eigen website te promoten en de autoriteit ervan te vergroten.

V: Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?

A: Linkbuilding is belangrijk voor SEO omdat zoekmachines zoals Google links beschouwen als aanbevelingen van andere websites. Hoe meer kwalitatieve links je hebt, hoe hoger je website kan ranken in de zoekresultaten.

V: Wat zijn interne links?

A: Interne links zijn links op jouw website die naar andere pagina’s op dezelfde website leiden. Deze links helpen zoekmachines en gebruikers om de structuur van je website te begrijpen en dragen bij aan de SEO van je website.

V: Wat zijn externe links?

A: Externe links zijn links op jouw website die naar andere websites leiden. Het verkrijgen van kwalitatieve externe links kan de autoriteit van jouw website verhogen en bijdragen aan een betere SEO.

V: Hoe kan ik kwalitatieve backlinks verkrijgen?

A: Kwalitatieve backlinks kunnen worden verkregen door waardevolle content te creëren die andere websites willen delen, door samen te werken met influencers of door gastblogs te schrijven voor gerelateerde websites.

V: Wat is het verschil tussen dofollow- en nofollow-links?

A: Dofollow-links zijn links die zoekmachines toestaan link juice door te geven, terwijl nofollow-links zoekmachines instrueren om de link niet te volgen. Dofollow-links hebben dus meer impact op de SEO van je website

JOOGI, ALLES VOOR ONLINE RESULTAAT!

Ready for take off?

Wij ook! Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op om samen de mogelijkheden te bespreken.