Wat is: Advertentierangschikking

Wat is of betekent Advertentierangschikking

Advertentierangschikking (ook wel bekend als advertentiepositie of ad ranking) verwijst naar de positie waarin een advertentie wordt weergegeven op een zoekmachine of een ander digitaal advertentieplatform, zoals Google Ads of Bing Ads. Het wordt bepaald door verschillende factoren en algoritmen die het platform gebruikt om te bepalen welke advertenties worden getoond en in welke volgorde.

Belangrijke factoren die van invloed zijn op de advertentierangschikking zijn onder meer:

  1. Bod (CPC): Het maximale bedrag dat een adverteerder bereid is te betalen voor een klik op zijn advertentie. Hoe hoger het bod, des te groter de kans dat de advertentie een hogere positie krijgt.

  2. Kwaliteitsscore: Een metriek die de relevantie van een advertentie, zoekwoord en bestemmingspagina beoordeelt in relatie tot de zoekopdracht van een gebruiker. Een hogere kwaliteitsscore kan resulteren in een hogere advertentierangschikking en lagere kosten per klik.

  3. Advertentie-extensies: Het toevoegen van extensies aan een advertentie, zoals sitelinks, oproepextensies of locatie-extensies, kan de relevantie en effectiviteit van de advertentie vergroten en daarmee de advertentierangschikking verbeteren.

  4. Expected click-through rate (verwachte klikfrequentie): De geschatte kans dat een advertentie wordt aangeklikt op basis van eerdere prestaties en de relevantie voor de zoekopdracht.

  5. Relevantie van de advertentie: Hoe goed de advertentie overeenkomt met de zoekintentie van de gebruiker. Een relevantere advertentie heeft meer kans op een hogere positie.

Het algoritme van het advertentieplatform gebruikt deze factoren en mogelijk nog andere om te bepalen welke advertenties worden weergegeven en in welke volgorde. Over het algemeen geldt dat advertenties met een hogere advertentierangschikking meer kans hebben om te worden getoond en dat adverteerders met een hogere rangschikking hoger kunnen verschijnen op de zoekresultatenpagina’s, wat kan leiden tot meer klikken en conversies.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag