Wat is: Bing

Wat is of betekent Bing

Bing is een zoekmachine ontwikkeld door Microsoft, gelanceerd op 28 mei 2009. Het ontstond als een strategische zet van Microsoft om de concurrentie aan te gaan met de dominante zoekmachine op dat moment, Google. De naam “Bing” is gekozen om snelheid en effectiviteit te suggereren, als een onomatopee voor een plotselinge en snelle ontdekking.

Het platform biedt verschillende functies en kenmerken die het onderscheiden van andere zoekmachines. Zo heeft Bing een visuele zoekfunctie genaamd Bing Visual Search, waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen gebruiken om gerelateerde informatie en zoekresultaten te vinden. Daarnaast biedt Bing Rewards, een loyaliteitsprogramma, gebruikers de mogelijkheid beloningen te verdienen door Bing te gebruiken voor zoekopdrachten en andere activiteiten.

Bing integreert ook naadloos met andere Microsoft-producten, waaronder Windows, Microsoft Edge, Xbox en Office, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen zoeken vanuit verschillende Microsoft-applicaties en apparaten. Het biedt uitgebreide kaarten- en lokale zoekfunctionaliteit, waardoor gebruikers lokale bedrijven, restaurants, attracties en andere locaties kunnen vinden, evenals verkeersinformatie en routebeschrijvingen.

Bing heeft ook een advertentieplatform genaamd Bing Ads, vergelijkbaar met Google Ads, waarmee adverteerders advertenties kunnen plaatsen naast zoekresultaten en op andere locaties binnen het Bing-netwerk.

Hoewel Bing niet dezelfde mate van marktaandeel heeft bereikt als zijn belangrijkste concurrent, Google, blijft het een belangrijke speler op het gebied van zoekmachines. Het biedt een alternatief voor gebruikers die op zoek zijn naar een andere zoekervaring en heeft een loyale gebruikersbasis opgebouwd sinds de lancering in 2009.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag