Wat is: Microsoft

Wat is of betekent Microsoft

Microsoft is een toonaangevend technologiebedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn softwareproducten, cloudservices, hardware en andere technologische oplossingen. Het werd opgericht op 4 april 1975 door Bill Gates en Paul Allen, met als doel software te ontwikkelen voor de opkomende personal computermarkt.

Het eerste grote succes van Microsoft kwam met de lancering van MS-DOS (Microsoft Disk Operating System), een besturingssysteem voor IBM-compatibele pc’s, in de vroege jaren 1980. MS-DOS legde de basis voor het latere succes van Microsoft en stelde het bedrijf in staat om zijn activiteiten uit te breiden.

Een van de meest iconische producten van Microsoft is het Windows-besturingssysteem. Windows werd voor het eerst geïntroduceerd in 1985 als een grafische gebruikersinterface (GUI) voor MS-DOS en groeide al snel uit tot het dominante besturingssysteem voor personal computers wereldwijd. Sindsdien heeft Microsoft regelmatig nieuwe versies van Windows uitgebracht, waaronder Windows 95, Windows XP, Windows 7, Windows 8 en Windows 10, met elk nieuwe functies en verbeteringen.

Naast besturingssystemen heeft Microsoft een breed scala aan andere softwareproducten ontwikkeld, waaronder Microsoft Office (met programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint), Microsoft Edge (een webbrowser), Skype (een communicatieplatform), en vele anderen.

Microsoft heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van cloud computing en zakelijke diensten. Het biedt verschillende cloudservices, waaronder Microsoft Azure (een cloudplatform voor het bouwen, implementeren en beheren van applicaties) en Office 365 (een abonnementsdienst voor cloudgebaseerde productiviteitstools).

Daarnaast produceert Microsoft ook hardwareproducten, waaronder de Xbox-gamingconsole, Surface-tablets en -laptops, en andere randapparatuur.

Het bedrijf heeft een sterke focus op innovatie en investeert veel in onderzoek en ontwikkeling om nieuwe technologieën en oplossingen te ontwikkelen. Het blijft een van de grootste en meest invloedrijke technologiebedrijven ter wereld, met een breed scala aan producten en diensten die worden gebruikt door miljarden mensen en organisaties over de hele wereld.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag