Wat is: Skype

Wat is of betekent Skype

Skype is een communicatieplatform dat in 2003 werd gelanceerd door de Zweedse ontwikkelaars Niklas Zennström en Janus Friis. Het begon als een eenvoudige Voice-over-IP (VoIP) en instant messaging-service, maar is sindsdien geëvolueerd tot een veelzijdig platform dat spraak-, video- en tekstcommunicatie mogelijk maakt tussen gebruikers over de hele wereld.

Een van de meest prominente kenmerken van Skype is de mogelijkheid om gratis spraak- en video-oproepen te plaatsen tussen Skype-gebruikers, ongeacht hun locatie. Dit heeft Skype populair gemaakt voor persoonlijke en zakelijke communicatie, evenals voor internationale oproepen waarvoor normaal gesproken kosten in rekening worden gebracht.

Naast spraak- en video-oproepen biedt Skype ook instant messaging-functionaliteit, waarmee gebruikers tekstberichten kunnen uitwisselen in real-time. Dit maakt het een handig platform voor snelle communicatie, zowel één-op-één als in groepschats.

Skype heeft ook een aantal extra functies en diensten, waaronder:

  1. Scherm delen: Hiermee kunnen gebruikers hun scherm delen met andere deelnemers aan een Skype-gesprek, wat handig is voor het tonen van presentaties, het geven van technische ondersteuning, of het samenwerken aan projecten op afstand.

  2. Bestandsoverdracht: Skype maakt het mogelijk om bestanden van verschillende formaten te delen met andere gebruikers tijdens een gesprek, waardoor het eenvoudig wordt om documenten, afbeeldingen, video’s en andere bestanden te delen.

  3. Groepsgesprekken: Skype ondersteunt groepsgesprekken met meerdere deelnemers, waardoor gebruikers kunnen communiceren met meerdere mensen tegelijkertijd, ideaal voor vergaderingen, teamoverleg of sociale bijeenkomsten.

  4. Skype-nummers: Gebruikers kunnen een Skype-nummer kopen, waarmee ze telefonische oproepen kunnen ontvangen vanaf vaste en mobiele telefoons, zelfs als de beller geen Skype-account heeft.

  5. Skype voor bedrijven: Skype biedt ook een zakelijke versie, genaamd Skype for Business (voorheen bekend als Lync), die geavanceerde functies biedt voor online vergaderingen, conferenties, samenwerking en integratie met Microsoft Office-producten.

Over het algemeen heeft Skype een belangrijke rol gespeeld in het verbinden van mensen over de hele wereld en het mogelijk maken van communicatie op afstand, zowel voor persoonlijke als zakelijke doeleinden. Met zijn eenvoudige interface, uitgebreide functieset en wereldwijde bereik blijft Skype een van de meest populaire communicatieplatforms ter wereld.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag