Wat is: Larry Page

Wie is Larry Page

Larry Page is een vooraanstaande figuur in de wereld van technologie en ondernemerschap. Hij werd geboren op 26 maart 1973 in East Lansing, Michigan, Verenigde Staten. Zijn interesse in technologie werd al op jonge leeftijd gewekt, mede door zijn ouders: zijn vader was een computerwetenschapper en zijn moeder doceerde computerprogrammering.

Page studeerde af aan de Universiteit van Michigan met een Bachelor of Science in computer engineering voordat hij zijn masteropleiding in computerwetenschappen volgde aan Stanford University. Het was tijdens zijn tijd aan Stanford dat Page Sergey Brin ontmoette, een medestudent waarmee hij zou samenwerken aan een onderzoeksproject dat de basis zou leggen voor wat later Google zou worden.

In 1998, terwijl ze nog aan Stanford studeerden, richtten Page en Brin Google Inc. op. Het bedrijf begon als een zoekmachineproject, maar groeide al snel uit tot een wereldwijd fenomeen dat verschillende diensten en producten omvatte, van zoekmachines tot e-mail, cloud computing, mobiele besturingssystemen en meer.

Page diende als CEO van Google van 1998 tot 2001 en opnieuw van 2011 tot 2015. Onder zijn leiding groeide Google uit tot een van ’s werelds meest invloedrijke en winstgevende bedrijven, waarbij het zijn activiteiten uitbreidde naar verschillende sectoren en markten.

Na zijn tijd als CEO van Google bleef Larry Page betrokken bij technologie en ondernemerschap. Hij richtte Alphabet Inc. op, het moederbedrijf van Google, en diende als CEO tot hij in 2019 aftrad. Alphabet is nu een conglomeraat dat verschillende bedrijven omvat naast Google, zoals Waymo (zelfrijdende auto’s), Verily (gezondheidstechnologie) en X (onderzoekslaboratorium voor baanbrekende technologie).

Larry Page wordt vaak geprezen vanwege zijn innovatieve visie en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het internet en de technologische industrie als geheel. Hij blijft een belangrijke figuur in de wereld van technologie en ondernemerschap, en zijn nalatenschap zal ongetwijfeld voortleven in de geschiedenis van de moderne technologie

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag