Wat is: Hubspot Deal Google

Wat, wie of betekent Hubspot Deal Google

Mogelijke HubSpot-deal van Google waarschijnlijk aanleiding voor nieuwe mededingingsrechtelijke controle

Zowel Google als HubSpot kunnen zichzelf in de rechtbank verdedigen tegen de voorgestelde deal tegen mededingingsrechtelijke waakhonden, mocht deze doorgaan.

Google’s mogelijke overname van HubSpot wordt verwacht weerstand te ondervinden van zowel Amerikaanse als Europese mededingingsregulators.

Hoewel Google nog niet officieel heeft geboden om het online marketingsoftwarebedrijf over te nemen, dat gewaardeerd wordt op $35 miljard, bespreken experts of zo’n stap de concurrentie zou kunnen beperken.

Hoewel sommigen beweren dat het de concurrentie niet significant zou beperken, geloven velen dat een dergelijke stap van Google nog steeds toezicht en tegenstand van mededingingsregulatoren zou trekken.

Zorgen over concurrentie. Na de aankondiging van de mogelijke overname vorige week hebben mededingingsexperts hun mening gegeven over de mogelijke impact op de concurrentie. De consensus onder de meerderheid is dat de deal naar verwachting de concurrentie niet zal onderdrukken. Dit komt door de aanwezigheid van verschillende grote spelers, zoals Microsoft, Salesforce en Adobe, in de sector van de klantrelatiebeheersoftware (CRM). Daarnaast merkten ze op dat Google momenteel niet concurreert in deze sector.

Reactie van mededingingswaakhonden. Hoewel de industrie niet verwacht dat een dergelijke deal de concurrentie zal onderdrukken, verwacht Seth Bloom, voormalig algemeen adviseur van de mededingingscommissie van de Amerikaanse Senaat die nu zijn eigen adviesbureau runt, dat het toch niet goed zal vallen bij mededingingsregulaties. Hij vertelde Reuters:

csharp
“Mijn eerste reactie is dat een dergelijke deal waarschijnlijk een vrij moeilijke ontvangst zou krijgen van de mededingingsregulatoren.”

Volgende stappen. Als Google besluit door te gaan met zijn bod om HubSpot over te nemen, verwachten experts dat de zoekmachinegigant haar positie zal moeten verdedigen in een langdurige juridische strijd, waarbij zij zal betogen dat de overname de concurrentie niet zal verstikken. Op dezelfde manier zou HubSpot waarschijnlijk een soortgelijk argument moeten maken.

Voordelen voor HubSpot. Als een deal met Google werkelijkheid wordt, zou dit HubSpot potentieel kunnen helpen om sterker te worden als concurrent in de CRM-ruimte. Volgens technologieonderzoeker Gartner heeft HubSpot momenteel slechts een marktaandeel van 4,9% in de CRM-ruimte. In contrast hebben Salesforce en Adobe elk een aandeel van 15%. Door gebruik te maken van de cloud-computingbronnen van Google zou HubSpot echter haar aanbod kunnen verbeteren en concurrerendere prijzen kunnen bieden voor klanten.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag