Wat is: Google Bard

Wat is Google Bard

Google Bard is een experimentele AI-chatbot van Google, ontworpen om op een vergelijkbare manier te werken als ChatGPT, maar met een belangrijk verschil: Bard haalt zijn informatie van het internet. Dit betekent dat Bard, in tegenstelling tot ChatGPT, toegang heeft tot een brede bron van feitelijke informatie om vragen te beantwoorden en conversaties te voeren.

Net als ChatGPT is Bard een taalmodel dat is getraind op grote hoeveelheden tekstdata om natuurlijke taal te begrijpen en te genereren. Het doel van Bard is om een conversatie-ervaring te bieden waarbij mensen vragen kunnen stellen en Bard antwoord kan geven op basis van deze feitelijke informatie die het van het internet heeft verzameld.

Hoewel Bard vergelijkbaar is met ChatGPT in termen van functionaliteit, heeft het de potentie om een breed scala aan toepassingen te hebben, zoals het verstrekken van directe en nauwkeurige informatie over specifieke onderwerpen, het assisteren bij onderzoek en het beantwoorden van vragen op een snelle en efficiënte manier.

Het vergelijken van de ervaringen met Bard versus ChatGPT kan nuttig zijn om te bepalen welke tool het beste past bij verschillende behoeften en gebruiksscenario’s. Het is interessant om te zien hoe deze AI-chatbots evolueren en hoe ze worden gebruikt in verschillende contexten.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag