Wat is: Yahoo

Wat is of betekent Yahoo

Yahoo is een Amerikaans technologiebedrijf dat vooral bekend staat om zijn zoekmachine en webdiensten. Het werd opgericht in januari 1994 door Jerry Yang en David Filo, twee studenten aan de Stanford University. Het begon als een eenvoudige website genaamd “Jerry’s Guide to the World Wide Web”, waarin Yang en Filo hun favoriete websites organiseerden en categoriseerden. Later werd de naam gewijzigd in “Yahoo”, wat staat voor “Yet Another Hierarchical Officious Oracle”.

In de beginjaren van het internet groeide Yahoo snel uit tot een van de meest populaire bestemmingen voor online-inhoud en diensten. Het bood een breed scala aan functies, waaronder een zoekmachine, e-maildiensten, nieuws, financiële informatie, online winkelen, webhosting en meer. Yahoo was een van de pioniers op het gebied van internetportalen en was lange tijd een van de meest bezochte websites ter wereld.

Een van de belangrijkste mijlpalen in de geschiedenis van Yahoo was de acquisitie van zoekmachine AltaVista in 2003, die destijds een van de populairste zoekmachines op het internet was. Dit versterkte de positie van Yahoo als een belangrijke speler in de zoekmachinemarkt.

In de loop der jaren heeft Yahoo verschillende andere bedrijven overgenomen, waaronder Flickr, een populaire fotosite, en Tumblr, een microbloggingplatform. Deze overnames waren bedoeld om de productportfolio van Yahoo uit te breiden en zijn gebruikersbasis te vergroten.

Echter, in de latere jaren begon Yahoo te kampen met uitdagingen, waaronder een afname van zijn populariteit als zoekmachine ten gunste van concurrenten zoals Google en een gebrek aan innovatie in vergelijking met opkomende technologische bedrijven. Bovendien werd Yahoo geconfronteerd met interne problemen, waaronder leiderschapswisselingen en strategische heroriëntaties die niet altijd succesvol bleken te zijn.

Een belangrijk keerpunt voor Yahoo was de overname van het bedrijf door Verizon Communications in 2017. Onder Verizon werd Yahoo samengevoegd met AOL (America Online) om een nieuw bedrijf genaamd Oath te vormen, dat later werd omgedoopt tot Verizon Media Group.

Tegenwoordig biedt Yahoo nog steeds een verscheidenheid aan webdiensten, waaronder een zoekmachine, e-mail, nieuws, sport, financiën en entertainment. Het is echter niet langer de dominante kracht die het ooit was in het internetlandschap en wordt geconfronteerd met sterke concurrentie van andere technologiebedrijven. Yahoo blijft echter een bekende naam en een belangrijke speler op het gebied van online content en diensten.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag