Wat is: Sitelinks

Wat zijn of betekent Sitelinks Google

Sitelinks zijn extra links naar specifieke pagina’s op een website die onder een Google-advertentie worden weergegeven. Ze verschijnen als aanvullende koppelingen onder de hoofdtekst van een advertentie en bieden gebruikers meer opties om relevante delen van de website te verkennen zonder dat ze alleen naar de bestemmingspagina van de advertentie worden geleid.

Belangrijke kenmerken van sitelinks zijn:

  1. Uitbreiding van de advertentie: Sitelinks vergroten de zichtbaarheid en relevantie van een advertentie door extra koppelingen weer te geven die directe toegang bieden tot specifieke inhoud op de website van de adverteerder.

  2. Meer gebruikersbetrokkenheid: Door sitelinks toe te voegen, kunnen adverteerders gebruikers naar andere relevante secties van hun website leiden, waardoor de kans op interactie en conversie toeneemt.

  3. Aangepaste tekst en URL’s: Adverteerders kunnen sitelinks aanpassen met specifieke tekst en URL’s die het beste passen bij de advertentie en de verwachtingen van gebruikers.

  4. Verbeterde advertentieprestaties: Advertenties met sitelinks hebben vaak een hogere klikfrequentie (CTR) en conversieratio, omdat ze gebruikers meer keuzes bieden en een betere gebruikerservaring mogelijk maken.

  5. Flexibiliteit: Adverteerders kunnen sitelinks toevoegen en bewerken via het Google Ads-platform, waardoor ze kunnen inspelen op seizoensgebonden aanbiedingen, speciale promoties of veranderende bedrijfsbehoeften.

Sitelinks zijn een krachtige functie binnen Google Ads waarmee adverteerders de effectiviteit van hun campagnes kunnen verbeteren door meer relevante en nuttige informatie aan gebruikers te verstrekken, wat resulteert in een betere gebruikerservaring en hogere prestaties van de advertenties.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag