Wat is: Prikborden

Wat is of betekent Prikborden

Prikborden zijn digitale collecties of “borden” binnen het sociale mediaplatform Pinterest waar gebruikers afbeeldingen en video’s kunnen bewaren en organiseren. Deze borden functioneren als virtuele moodboards waarop gebruikers verschillende afbeeldingen kunnen vastzetten (pinnen) die hen inspireren, interesseren of intrigeren.

Gebruikers kunnen meerdere prikborden maken en ze vervolgens indelen op basis van thema’s, interesses, projecten of doelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld prikborden hebben voor huisdecoratie-ideeën, recepten, reisbestemmingen, mode-inspiratie, hobby’s, en nog veel meer.

Elk prikbord kan openbaar zijn, zichtbaar voor alle gebruikers, of privé, zichtbaar alleen voor de maker ervan. Dit stelt gebruikers in staat om hun interesses en creatieve ideeën met anderen te delen of ze privé te houden voor persoonlijk gebruik.

Prikborden zijn de kernfunctie van Pinterest en bieden gebruikers een gestructureerde en visuele manier om hun digitale inhoud te organiseren en te delen, en om inspiratie op te doen voor allerlei aspecten van het leven, variërend van interieurontwerp en koken tot reizen en mode.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag