Wat is: Mark Zuckerberg

Wat, wie of betekent Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg is een Amerikaanse ondernemer en computerprogrammeur, het meest bekend als de medeoprichter en CEO van Facebook, Inc. Hij werd geboren op 14 mei 1984 in White Plains, New York. Zuckerberg toonde al op jonge leeftijd interesse in computers en programmeren, en hij ontwikkelde verschillende softwaretoepassingen tijdens zijn tienerjaren.

Zuckerberg studeerde aan Harvard University, waar hij in 2004 Facebook lanceerde samen met medeoprichters Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz en Chris Hughes. Oorspronkelijk bedoeld als een sociaal netwerk voor Harvard-studenten, groeide Facebook al snel uit tot een wereldwijd fenomeen, waardoor mensen over de hele wereld verbinding konden maken en communiceren met vrienden, familie en collega’s.

Onder het leiderschap van Zuckerberg groeide Facebook snel en diversifieerde het zijn aanbod met functies zoals nieuwsfeeds, groepen, evenementen, advertenties en meer. In 2012 kocht Facebook Instagram, een populair foto- en videodeelplatform, gevolgd door de overname van WhatsApp, een toonaangevende berichtenapplicatie, in 2014.

Als CEO van Facebook heeft Zuckerberg een cruciale rol gespeeld in de groei en het succes van het bedrijf, dat is uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste en invloedrijkste technologiebedrijven. Hij staat bekend om zijn visionaire leiderschap, ondernemersgeest en toewijding aan het bevorderen van verbondenheid en communicatie over de hele wereld.

Naast zijn zakelijke prestaties is Zuckerberg ook een prominente filantroop. Samen met zijn vrouw Priscilla Chan heeft hij de Chan Zuckerberg Initiative opgericht, een liefdadigheidsorganisatie die zich richt op het bevorderen van menselijke potentieel en gelijkheid, met name op het gebied van onderwijs, wetenschap en gezondheid.

Zuckerberg heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn bijdragen aan de technologie-industrie en zijn filantropische werk, waaronder de Axel Springer Award en de Time Person of the Year. Hij blijft een invloedrijke figuur in de technologie- en zakenwereld, met een blijvende impact op de manier waarop mensen communiceren, informatie delen en verbinding maken in het digitale tijdperk.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag