Wat is: CPC Cost Per Click

Wat is of betekent CPC Cost Per Click (kosten per klik)

Cost Per Click (CPC) verwijst naar de prijs die een adverteerder betaalt telkens wanneer een gebruiker op een advertentie klikt. Dit is een belangrijke metriek in online adverteren, zoals bij Google Ads (voorheen Google AdWords) en andere Pay-Per-Click (PPC) platforms.

CPC wordt bepaald via een veilingproces op basis van biedingen van adverteerders. Adverteerders geven een maximumbedrag op dat ze bereid zijn te betalen voor een klik op hun advertentie. De hoogte van de CPC kan van invloed zijn op de positie van een advertentie op een zoekresultatenpagina. Hogere biedingen kunnen resulteren in een betere advertentiepositie en meer zichtbaarheid.

De CPC kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder concurrentie, relevantie van zoekwoorden, prestaties van de advertentie en het advertentieplatform. Adverteerders moeten hun CPC zorgvuldig beheren om de kosten van hun advertentiecampagnes te optimaliseren en een positief rendement op investering (ROI) te behalen.

In essentie is CPC een kernmetriek die adverteerders gebruiken om de efficiëntie en effectiviteit van hun online advertentiecampagnes te meten en te optimaliseren.

Klaar voor NIEUWE KANSEN ?

Stel je vraag